Bloglovin icon
Mielitekoja header image

Saako ärsyttää?

July 6, 2017

 


 

Blogia ja sen sisältöä suunnitellessani mietin (ja oikeastaan päätin), että haluan tän olevan pääasiassa positiivinen ja hyvänmielinen blogi. Ei siis mitään sellaista vaaleanpunaisella hattaralla ja hötöllä täytettyä blogia joka liitelee kaukana todellisuudesta, mutta ei myöskään sellaista jossa on vaivuttu tarkastelemaan kaikkia asioita varsin negatiivisessa valossa. Vähän niinku sellaiset ihmiset jotka keksii kaikesta aina jotain huonoa ja valitettavaa. Sellanen on ikävää, enkä halua olla osallisena sen tyyppistä ilmapiiriä ollenkaan.

 

 

Mutta elämässä on ikäviä asioita. On ärsyttäviä maanantaiaamuja, haisevia roskapusseja ja siitepölyyn peittyneitä parvekekalusteita. Joskus ne ottaa päästä enemmän ja joskus vähemmän. Mutta kyllähän te tiedätte kun ne arjen vähemmän ihastuttavat asiat alkavat ärsyttää. Ja jos sitä ärsytystä yrittää työntää pois, niin sitten ottaa päästä vaan entistä enemmän. Tein sen johtopäätöksen, että jos jokin asia ärsyttää, niin antaa sen ärsyttää! Oli se mikä tahansa. Ei se ärsytys loputtomiin kestä.

 

Jos jokin asia mua ärsyttää, niin ne ihmiset, jotka sanovat ettei heitä ärsytä mikään. Ihanko oikeasti? Onko olemassa ihmisiä joita ei koskaan ärsytä yhtään mikään? Epäilen. Väkinäinen positiivisuus on ihan tyhmä juttu.

 

 

Mun mielestä ärsyyntyä saa siis mistä vaan, mutta kyse on reagoinnista ja reagoimatta jättämisestä. Voit huomata, kun joku asia alkaa ärsyttää, mutta siihen ei välttämättä tarvitse lähteä mukaan. Ei oo pakko alkaa tiuskia poikaystävälle tai viskata tavaroita pitkin lattioita. Ärsytyksen ja tympimisen ei tarvitse ottaa valtaa kaikesta tekemisestä ja olemisesta.

 

Näitä asioita mietin kun pohdin haluanko kirjoittaa postauksen niistä asioista jotka mua ottaa päästä tällä hetkellä. Oisko tää nyt sellainen postaus joka luo turhaa negatiivista ilmapiiriä? Mulla on sellainen mielikuva, että jotkut eivät mielellään kerro jos jokin asia vituttaa. On jotenkin noloa valittaa tai jos jokin asia tympii, se pitäisi vaan pitää sisällään. Eihän se aina niin mene. Jos asiat pääsee purkamaan oikealla tavalla, voin vannoa että ärsytyskin helpottaa. Ne vaan pitää purkaa niin, ettei niihin asioihin jää vellomaan. Kuulostaako järkevältä?

 

 

 

Tästä päästäänkin siihen, että mikä mua on viime päivinä ärsyttänyt! Täytyy jakaa nämä teidän kanssa ja sitten tarkkailla, laskeeko tympimisen taso aiempaa alemmas.

 

 

Mua on viime aikoina ärsyttänyt…

 

Ne ihmiset jotka kävelee kadulla sun edessä sillai suhteellisen päättömästi. Ihan ku ne ei yhtään tietäis minne ovat menossa. Ja sitten ne huomaamattaan blokkaa sun ohitusyritykset molemmilta puolilta jatkuvasti.

Se, kun pyyhit pölyt kerrostalokämpästä maanantaina ja tiistai-iltana huomaat kaiken pölyn palanneen takaisin vähintään tuplana.

Ne ihmiset, jotka tulee liian iholle sun takana kaupan kassajonossa. Tympii kun omaan personal spaceen noin vain tunkeudutaan.

Ne järjen jättiläiset, jotka ilkeilee asiakaspalvelijoille. Mun mielestä asiakkaat harvemmin on oikeassa t. ex-asiakaspalvelija

Yrtit, joiden kasvatus ei ikinä onnistu. Vaikka siis teet kaiken ohjekirjan mukaan.

Raha. Raha ärsyttää.

 


 

 

Heti helpotti ärsytys! Huh. Toivottavasti mun purkautuminen ei sytyttänyt teissä järkyttävää kyrpiintymistä.

 

Mikä sua ärsyttää? Vai ärsyttääkö yhtään mikään? Kehtaatko ärsyyntyä?

 
 


 Leave a Reply