Saanko esitellä, Aston Kalmari!

Jokainen podcast tarvitsee oman tunnusbiisin, ja itse päätin jo hyvissä ajoin etten huoli mitä tahansa tilulilulei musiikkia podcastiin. Halusin löytää jotain omannäköistä, jotain joka uppoaisi myös kuulijakuntaan, ja jotain mikä olisi kaikin puolin suomalaista. Yritin ensin neuvotella yhden kotimaisen läpimurtoa tekevän artistin kanssa yhteistyöstä, mutta valinta ei osunut toisiimme. Niinpä jatkoin etsimistä.

Löysin muutaman viikon päästä mun Instagram stories osiosta Aston Kalmarin klipin biisistä Takaisin pintaan. Siltä istumalta laitoin bändille viestiä ja kerroin kuka olen, mitä yritykseni tekee ja minkälaista projektia olemme parin muun yrittäjän kanssa tekemässä ja miksi. Kysyin olisiko bändillä mahdollisuutta tehdä kanssamme yhteistyötä, ja he vastasivat välittömästi kyllä! He ehdottivat, että ottaisimme kopin kappaleesta Sininen huone. Sain kuulla biisin demon, ja sehän vei sydämeni mennessään. Bändi oli vasta menossa studioon nauhoittamaan kyseistä biisiä, ja biisi on aidosti uunituore kun saamme sen käyttöömme. Tänään, 29.1.2021, on biisin virallinen julkaisupäivä, ja tässä se tulee. Olkaa hyvät, Sininen huone! Bändin Spotify ja kyseinen biisi löytyy täältä. Kappale kertoo siitä, miltä masentuneesta tuntuu kun häntä ei ymmärretä. Miltä tuntuu, kun ulospääsyä ympäröivästä tilanteesta ja tunteista ei ole. Samalla biisissä kuitenkin pidetään hyvin vahvasti kiinni toivosta (tämä on oma tulkintani). Ja toivo ja toivon ylläpitäminen on yksi lempiaiheistani. Tunne ja ajatus toivosta on jotain mistä ei koskaan saisi luopua. Hyvin pienikin kipinä voi lehahtaa täyteen liekkiin.

Aston Kalmari on kotoisin Lappeenrannasta, ja bändi on saanut alkunsa solisti Allun sooloprojektina, mutta kasvanut matkan varrella neljän hengen kokoonpanoksi. Mukana kokoonpanossa on Aleksi Arola (solisti ja kitara), Ville Vuorio (basisti ja taustalaulu), Markus Tuhkalainen (rumpali) ja Samu Pellikka (soolokitaristi ja taustalaulu). Ensimmäisen digitaalisen omakustanne bändiltä julkaistiin toukokuussa 2020. Ja nyt, 29.1.2021 saadaan seuraava setti ulos osaksi Suomen musiikki skeneä. Mene, kuuntele, ihastu ja ota myös bändin Instagram seurantaan! Heillä on aivan loistava ja omantakeinen tapa toteuttaa myös somea. Hymyjä siis luvassa silläkin sektorilla.

Itse olen saanut elää suomirockin kulta-aikaa ja Aston Kalmarissa on mielestäni paljon potentiaalia tulevaisuuden klassikoiksi. Juteltiin Allun kanssa siitä, kuinka koko bändi kokee mielen hyvinvoinnin tärkeäksi aiheeksi, ja kuinka musiikin kautta voi tarjota kuulijalle samaistumis- ja kosketuspintaa tunteiden käsittelyn näkökulmasta. Musiikki antaa voimaa, ja on ihana elementti myös siinä mielessä, että se antaa tilaa tuntea ja tulkita asioita juuri siten kun kuulija itse haluaa, mille hän tuntee tarvetta. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa kokea musiikkia. Musiikki myös syventää tunteita ja tunnetiloja. Niin iloa kuin surua. Musiikki myös rentouttaa ja antaa voimaa. Musiikin avulla voidaan vähentää stressiä, lievittää ahdistusta ja masennusta, ja musiikki toimii myös kivunlievittäjänä.

Musiikin vaikutus ihmiseen on myös mitattavissa esimerkiksi verenpaineen laskuna, sykkeen rauhoittumisena, ja elimistön stressihormonien laskuna. Elimistö reagoi myös hyvin nopeasti musiikin kuulemiseen. Kun musiikki alkaa soimaan, musiikki, elimistö ja kehontoiminnot alkavat sulautumaan toisiinsa ja etsimään yhteistä säveltä. Musiikki lisää myös mielihyvän tunteita. Joten tee itsellesi päivän hyvä työ! Käy kuuntelemassa Aston Kalmarin Sininen huone, ja sen perään Mielitekoja podcastin ensimmäinen jakso, ja toinen, ja kolmas Spotifysta, iTunesista tai Mielitekoja sivulta.

Ihanaa päivää teille kaikille, ja iso kiitos Allu, Ville, Markus ja Samu yhteistyöstä. Teillä on hyvä sydän kun lähditte mukaan tekemään meidän kanssa töitä mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin eteen, ja sen lisäksi teette tosi hyvää musiikkia! Onnea ja menestystä uuden levyn kanssa, ja toivottavasti pääsette pian taas keikkailemaan. Ja heti kun keikat on sallittuja, tehdään jengillä yleisöryntäys kuulemaan teidän musisointia. kuka on messissä? 🙂